Medewerkers

Ton van LoonTon van Loon, praktijkeigenaar, fysiotherapeut, manueel therapeut, podoposturaal therapeut, registerpodoloog, zorgschoen specialist, bandagist en echografist.

Ton is in 1984 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de SUPA, (tegenwoordig Hogeschool van Utrecht). Sinds 1989 is hij als fysiotherapeut werkzaam in Oudewater. Hij heeft zich bekwaamd in de Manuele Therapie methode Marsman en in orofaciale fysiotherapie (fysiotherapie bij kaakgewrichtsklachten). Na een aantal jaren als fysio-/ manueel therapeut gewerkt te hebben ontstond interesse in de voet en de relatie tussen de voet en de lichaamshouding. In 1994 is Ton podokinesioloog geworden (dat heet tegenwoordig podoposturaal therapeut), later na verdere scholing is hij ook registerpodoloog geworden. Van 1999 tot 2013 heeft Ton les gegeven aan de Academie voor Podologie. In de loop van de jaren heeft hij ook opleidingen tot bandagist (aanmeten van steunkousen) en echografist (voor voet en enkel) gevolgd. Met die uitgebreide achtergrond heeft hij van 1 november 2012 tot 1 juli 2013 mee gedaan aan de pilot Voettriagie in de Maartenskliniek in Woerden waar hij als voettriagist zeer nauw samen heeft gewerkt op het spreekuur met orthopedisch chirurg mw. K. Veenstra. Uit deze pilot is een blijvende prettige samenwerking voortgekomen. Ook met orthopedisch chirurg mw. I. van Dalen en collega registerpodoloog Robert Wonink van de Bergman kliniek in Naarden bestaat een goede samenwerking. Ook zij hebben samen aan de pilot Voettriagie (voor st LOOP en Achmea) deelgenomen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is Ton werkzaam in Oudewater. Op woensdag is Ton aanwezig in Bergambacht.

 

Carola Agterof

Carola Agterof, registerpodoloog, medisch pedicure, gespecialiseerd in de diabetische en reumatische voet en nagelbeugels.

Carola werkte al vele jaren als medisch pedicure en schoonheidsspecialiste. Haar interesse in het behandelen van voeten leidde er toe dat zij de HBO-opleiding registerpodologie is gaan volgen. Carola heeft in 2016  stage in de praktijk van Ton gevolgd. Na het behalen van haar diploma is zij meteen in dienst getreden bij Ton. Carola heeft spreekuur op maandag en donderdag in Oudewater, woensdag in Bergambacht. Op de dinsdag wisselt zij Oudewater en Bergambacht af.

 

 

Peter de PaauwPeter de Paauw, registerpodoloog, pedicure (met aantekening diabetische en reumatische voet), bandagist.

Peter is in 2005 afgestudeerd als registerpodoloog. Hij is omgeschoold nadat hij een groot deel van zijn werkzame leven in de autobranche werkzaam is geweest. Zijn interesse in de voeten is gewekt door zijn vrouw die vele jaren een drukke pedicurepraktijk heeft gehad. Peter is zelf ook een tijdlang een zeer gedreven pedicure geweest, echter de drukke agenda voor de podologie staat steeds minder toe dat Peter als voetverzorger kan werken. Hij heeft naast het werk dat hij sinds 2007 doet voor Ton van Loon (zijn oud-docent)  in Oudewater ook spreekuur in Wijk bij Duurstede en in Groot-Ammers. Op dinsdag is Peter in Oudewater aanwezig.

 

 

Karin Fluit

Karin Fluit, registerpodoloog, pedicure (met aantekening diabetische en reumatische voet)

Karin heeft voordat zij in 2016 registerpodoloog werd 16 jaren gewerkt als pedicure. Zij heeft tijdens de podologie opleiding stage gelopen bij Ton en is na de opleiding meteen in dienst gekomen. Zij heeft vervolgens een paar jaar een eigen praktijk gehad. Sinds oktober 2020 werkt zij weer onder de vlag van Ton van Loon en heeft zij een prachtige eigen praktijkruimte in Haastrecht.

 

 

Nathalie van Vark, registerpodoloog

Nathalie is sinds mei 2023 bij ons werkzaam. Nathalie is een inmiddels zeer ervaren collega die al vele jaren een eigen praktijk heeft in Barendrecht. Zij werkt daar in het pand van haar echtgenoot Ron van Vark die orthopedische schoenen vervaardigt en aanpassingen verzorgt. Nathalie heeft vele jaren bij een groot orthopedisch bedrijf gewerkt maar heeft nu haar plek gevonden bij ons en werkt meestal op dinsdag in Bergambacht en op woensdag en donderdag in Oudewater.

Marina de Jong, pedicure

Marina heeft 10 jaar haar eigen pedicurepraktijk aan huis gehad in Bergambacht. Na een tijd bij de bakker gewerkt te hebben miste zij haar oude ambacht te erg. Zij is heel blij weer als pedicure te kunnen werken. Zij versterkt sinds oktober 2022 het team in Bergambacht. Zij is meestal op dinsdag en woensdag aanwezig.

Peter Bloem, orthopedisch schoenmaker

Peter werkt sinds november 2018 bij ons als orthopedisch schoenmaker. Hij werkt inmiddels namens de firma Wittepoel Orthopedie uit Rotterdam. De ene week is Peter op woensdag in Bergambacht aanwezig, de andere week op vrijdag in Oudewater. Peter meet semi-orthopedische schoenen (OS-B) en orthopedische maatschoenen aan (OS-A). Ook verzorgt hij diverse aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC). Een orthopedisch schoenmaker werkt op verwijzing van een medisch specialist (orthopedisch chirurg, reumatoloog, neuroloog, revalidatiearts ed). 

 

Cor Boon

Cor Boon, werkplaatsmedewerker/podotechnicus.

Cor is in 2012 in de praktijk komen werken als podotechnicus. Cor heeft daarvoor vele jaren in de bouw gewerkt. Daar heeft hij altijd met machines gewerkt. De gezondheid van zijn voeten en de crisis in de bouw hebben hem in contact gebracht met Ton. Cor had al lang daarvoor interesse in techniek in de gezondheidszorg. Toen de mogelijkheid bestond een opleiding tot podotechnicus te volgen heeft hij de kans aangegrepen om dit mooie ambachtelijke vak in Oudewater uit te kunnen oefenen. Zijn twee rechterhanden komen hem daarbij goed van pas.

 

 

 

Ilona de BruijnIlona de Bruijn, financiële administratie.

Ilona doet sinds 2007 de boekhouding en het debiteurenbeheer van de praktijk. Zij heeft haar eigen administratiekantoor "Save Your Time". Als u vragen heeft over een ontvangen factuur of een herinnering kunt u haar op woensdagen telefonisch bereiken voor overleg.  

 

 

 

 

 

Marjon Crezee en Carin Haagen, telefoniste/ secretaresse.

Marjon Crezee

Carin Haagen 

 

 

 

 

 

 

Op maandag, dinsdag en woensdagmiddag is Marjon aanwezig en op woensdagochtend, donderdag en vrijdag is Carin in Oudewater aanwezig om u per telefoon te woord te staan, afspraken te maken of juist te wijzigen. Dat geldt voor alle locaties van de praktijk. Zij zullen vaak uw eerste aanspreekpunt zijn. Ook als u bij ons de wachtruimte betreedt zijn zij waarschijnlijk de eersten die u aantreft. Zij kunnen u bellen om te vertellen dat de door u bestelde schoenen binnen gekomen zijn. Ook kunt u bij hen de schoenen passen of afhalen.  Zij verzorgen ook de in- en uitgaande post. Op woensdag zijn zij afwisselend de hele dag in Bergambacht aanwezig. 

Stagiares 

Wij zijn stage-verlenend bedrijf voor de Academie voor Podologie. Het kan daarom zijn dat wij u vragen of er een stagiar(e) tijdens de behandeling mee mag kijken of mee mag doen, dit afhankelijk van hoe ver de stagair(e) in de opleiding gevorderd is. Wij zullen ten allen tijden waken voor een optimaal onderzoek, optimale behandeling en optimale bejegening. Wij dragen als stageverlener de verantwoordelijkheid over de aan u geleverde zorg. 

Vacature

Momenteel is er een vacature voor een registerpodoloog/ podotherapeut. Indien u interesse heeft in een baan bij ons kunt u een brief sturen met uw persoonlijke gegevens en uw CV naast een motivatie waarom u graag bij ons zou willen werken.