Overige artikelen

In de praktijk worden naast schoenen ook andere artikelen verkocht waarbij de klant met lichamelijke klachten gebaat kan zijn. Onderstaand vindt u een aantal voorbeelden.

Therapiesokken

Therapiesokken zijn sokken, kousen of kousenvoetjes met op specifieke plaatsen siliconenmateriaal "ingebouwd". Dit verdeelt de druk, geeft verlichting van pijn en werkt secundair preventief bij klachten zoals hielpijn, hamertenen, hallux valgus, likdoorns etc.
www.therapiesokken.nl

Sportkousen

Herzog Sportcompressiekousen zijn voor sporters ontwikkelde compressiekousen. Inmiddels is een groot aantal sporters enthousiast geworden. De kousen kunnen zeer veel verlichting en preventie bieden bij (recidiverende) kuitklachten, kramp na/ tijdens sporten, shinsplints en andere onderbeenklachten. De kousen moeten op maat aangemeten worden. De meeste mensen kunnen volstaan met confectiekousen, slechts incidenteel zijn maatkousen nodig. Confectiekousen kosten inclusief aanmeten €49,95 per paar. Maatkousen kosten € 80,00 per paar inclusief aanmeten. De voetloze kousen, de zogenaamde Tube(s) kosten € 44.95 per paar. Bovenbeenkousen voor hamstringsklachten kosten € 35,00 per stuk.
www.herzogsport.com

Sockwell kousen

Nieuw bij ons zijn de Sockwell kousen uit Amerika. Het zijn zeer comfortabele en vooral mooie compressiekousen in klasse I en II. Verkrijgbaar in vele motieven, kleuren en uitvoeringen. Ze zijn daarmee uitstekend (preventief) te gebruiken bij staande beroepen, lange auto- of vliegreizen.
www.sockwell.eu

Backstretcher

Een speciale "rekplank" om thuis strekoefeningen te kunnen doen bij rug- en/of schouderklachten. De backstretcher mag vrijblijvend thuis uitgeprobeerd worden. De prijs bedraagt € 109,00.
www.backstretcher.com

Braces en hulpmiddelen

Voor een zeer breed aanbod van braces en andere hulpmiddelen kan u gebruik maken van onze webshop in samenwerking met Disporta. Tegen concurrerende prijzen en met zeer geringe verzendkosten worden de door u bestelde producten bij u aan huis bezorgd. In de webshop staat bij de meeste producten duidelijk beschreven hoe u de juiste maat en uitvoering kiest. 

SL Footcare (voorheen bekend als Transmuteer)

Een zeer goed werkzaam middel bij transpirerende voeten. Een kuur van een week is meestal voldoende om voor een hele tijd droge voeten te hebben die bovendien minder zullen gaan ruiken (schimmels en bacteriën!!) Prijs: € 9,75. Het werkt heel simpel: strooi een weeklang elke avond een theelepel schilfers in beide schoenen die u de volgende dag gaat dragen.

Lordosezitsteun

Het ideale steuntje in de rug. Een geweldig kussentje voor mensen die pijn in de rug of de nek krijgen bij lang zitten op een stoel of in de auto. Makkelijk in gebruik en makkelijk mee te nemen. Helpt voor een goede zithouding. Prijs: € 30,00 incl. BTW.

Overige produkten

Naast de genoemde produkten kan er in de praktijk ook goed geadviseerd worden op gebied van overige gezondheidsbevorderende of beschermende produkten.